اولین نشست کارگروه تخصصی شهر دانش و نو آوری در شهر چابهار برگزار شد
ارتقای کمی و کیفی دانشگاههای منطقه مکران در اولویت اصلی دبیرخانه شورای توسعه مکران قرار دارد
معاون علمی و فناوری دبیرخانه شورای توسعه مکران با تاکید بر اهمیت و نقش دانشگاهها و مراکز علمی در رقابت پذیری منطقه مکران، گفت: ارتقای کمی و کیفی دانشگاههای منطقه مکران در اولویت اصلی دبیرخانه شورا قرار دارد.
به گزارش روابط عمومی دبیرخانه شورای توسعه سواحل مکران، اولین نشست کارگروه تخصصی “شهر دانش و نوآوری” به میزبانی دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار با حضور معاونین آموزشی و پژوهش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، مدیرکل دفتر گسترش آموزش عالی، دبیر کارگروه حکمرانی آموزش عالی منطقه مکران، رئیس پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی کشور، روسای دانشگاه معین استانهای سیستان و بلوچستان و هرمزگان با هدف ارتقای ظرفیت های توسعه علم و فناوری در منطقه راهبردی مکران برگزار شد.
معاون علمی و فناوری دبیرخانه شورای توسعه مکران پس از استماع سخنان معاونین آموزشی و پژوهش وزارت علوم، ضمن تشکر از اهتمام ویژه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در خصوص دانش بنیان شدن کلیه محورهای توسعه منطقه مکران، خاطر نشان کرد: توسعه منطقه مکران با ایجاد زیرساختهای اساسی و جذب سرمایهگذاران آغاز گردیده است که میتواند منجر به کاهش عدمتوازن منطقهای در کشور گردد.
وی در ادامه با اشاره به جزئیات این نشست مهم، افزود: کاهش عدمتوازن منطقه اگرچه یک الزام در توسعه است لیکن این برنامه در دبیرخانه شورای توسعه مکران دنبال میشود که رقابتپذیری منطقه افزایش یابد.
احمد الهیاری در بخش دیگری از صحبتهای خود با تاکید بر این امر که افزایش رقابتپذیری منطقه در گرو توجه به ارتقای قابلیتهای توسعه علم و فناوری و بسترسازی برای بروز و ظهور استعدادها و توانمندیهای جامعه محلی است، خاطر نشان کرد: دانشگاهها و مراکز پژوهشی و تحقیقاتی از جمله بازیگران مهم زیست بوم توسعه صنعتی، علمی و فناوری میباشند.
وی اضافه کرد: برای این منظور ارتقا کمی و کیفی دانشگاهها و مراکز علمی مستقر در منطقه در اولویت اصلی دبیرخانه شورا قرار دارد.
ارتقای کارکرد آموزشی دانشگاهها و متناسب سازی آن ها با نیازهای منطقه ای از جمله تاکیدات این نشست بود و در این خصوص الهیاری تصریح کرد: ضروری است کارکردهای کارآفرینی دانش بنیان، توسعه فناوری و پژوهش نیز جهت شکلگیری دانشگاههای نسل جدید مورد توجه سیاستگذاران قرار گیرد.
در ادامه این نشست معاون آموزشی وزارت عتف هم با تشکر از حضور دغدغهمند دستگاههای مختلفی که به نحوی با توسعه سواحل مکران در ارتباط هستند، خاطر نشان کرد: به طور حتم گسترش آموزش تخصصی در حوزه دانش و نوآوری میتواند، محرک توسعه دیگر حوزهها در منطقه سواحل مکران باشد.
پیمان صالحی معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز ضمن تاکید بر ماموریت گرایی پژوهش به تشکیل کارگروه “تحول و نوآوری” به ریاست استانداران در استانها افزود طبق ماده 13 قانون جهش تولید دانش بنیان، شرکتهای دولتی و خصوصی که در زمینه ی تحقیقاتی و پژوهشی از دانشگاههای منطقه استفاده کنند، به همان میزان حمایت، از پرداخت مالیات معاف شوند.
در بخش دیگری از برنامه،رضایی فر سرپرست معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم، امیر رجایی رئیس دانشگاه علوم و فنون دریایی و دریانوری چابهار، مرتضی توکلی رئیس پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی کشور، غلامرضا رضایی رئیس دانشگاه سیستان و بلوچستان و دانشگاه معین استان، ظهیرینیا سرپرست دانشگاه هرمزگان و دانشگاه معین این استان، علی شالفروش معاون برنامهریزی و توسعه فرمانداری ویژه شهرستان چابهار و دیگر اعضای کارگروه دیدگاههای خود را ارایه دادند.
در این نشست همچنین معاون آموزشی و سرپرست معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از زیرساختهای آموزشی، پژوهشی، شرکتهای دانش بنیان و هستههای فناور فعال در مرکز رشد و نوآوری دانشگاه بینالمللی چابهار نیز بازدید کردند.
در پایان در ارتباط با نحوه ارتقای کمی و کیفی دانشگاههای منطقه، تصویب رشتههای جدید و کاربردی، بورسیه تحصیلی، ایجاد شهرهای دانش و نوآوری، ایجاد فضاهای پشتیبان انواع نوآوری و شکل گیری شرکت های زایشی توسط هیئت علمی تصمیم گیری و مقرر شد نسبت به تحقق این برنامه ها، هرکدام از دستگاهها اقدامات لازم را به عمل آورند.